MOMENTE DE GROAZĂ! GRINDINA MARE a spart parbrizele mai multor automobile (FOTO)

Momente de groază au trăit seara trecută mai mulţi şoferi, dar şi pasagerii acestora, care au nimerit sub loviturile puternice ale ploii cu grindină. 

Boabele de grindină erau atât de mari încât au spart parbrizul mai multor maşini şi au produs alte pagube destul de mari în raionul Ungheni. 

Imaginile au fost publicate într-un grup pe o reţea de socializare. 

PUBLIKA.MD amintește că meteorologii au emis pentru astăzi Cod Galben de ploi însoţite de descărcări electrice şi grindină.

Avertizarea este valabilă până în această noapte.

Vor cădea până la 30 de litri de apă pe metru pătrat, iar vântul va sufla cu 70 de kilometri pe oră.

Oamenii sunt îndemnați să se adăpostească în locuri sigure, fiind sporit riscul de doborâre a arborilor uscați sau ruperea crengilor.

Între timp, rămâne în vigoare şi codul galben de caniculă, valabil până în data de 23 iunie.  

Reprezentanţii Serviciul Situațiilor Excepționale vor instala corturi anticaniculă în Capitală, dar şi la Bălţi, Cahul şi Comrat, unde oamenii se pot adresa pentru a bea apă şi a se proteja de soare. În caz de necesitate, salvatorii vor acorda primul ajutor calificat. 

Dacă ai fost martorul unei situaţii interesante, expediază imaginile surprinse pe adresa contact@publika.md sau prin intermediul opţiunii ŞTIREA TA, de pe site-ul PUBLIKA.MD, iar acestea vor fi văzute de o țară întreagă. 

Totodată, puteți să ne trimiteți materiale și pe  sau  Whatsapp la telefonul 060 88 11 00.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu