Moment ISTORIC la Vatican: Maica Tereza a fost declarată SFÂNTĂ de către Papa Francisc

Embed:

Zi importantă pentru întreaga lume catolică. Astăzi, la Vatican este canonizată Maica Tereza de Calcutta.

Ceremonia a adunat peste 120 de mii de credincioși, printre care și oficiali italieni în Piața "Sfântul Petru". Slujba a fost oficiatăde către Papa Francisc în prezența a zeci de feţele bisericeşti.

"Maica Tereza de Calcutta este de astăzi sfântă", a declarat şeful Bisericii Catolice, Papa Francisc.

Oameni din toate colţurile lumii şi 12 şefi de stat au venit în Piaţa "Sfântul Petru" de la Vatican pentru a asista la evenimentul istoric. Ceremonia a fost urmărită de călugărițe, preoți, voluntari, pelerini şi turişti.

"Eu cred că ea a propagat un mesaj minunat. A fost o femeie minunată, iar această zi este una foarte importantă pentru mulţi oameni".

Maica Tereza a fost călugăriță catolică și a fondat ordinul Misionarii Caritățiiîn India, în anul 1950. 

Astfel, mii de credincioşi indieni au urmărit cu sufletul la gură slujba de canonizare, care a fost transmisă în direct de televiziuni. În estul țării, sute de persoane s-au adunat la sediul "Misionarelor Carității", iar mai multe călugărițe s-au rugat la mormântul Maicii Tereza. De asemenea, o biserică din sudul Indiei a primit numele sfintei.

După ceremonie, Papa a declarat că va oferi un prânz pentru aproape două mii de oameni săraci, aflați în grija surorilor ordinului "Misionarele Carității".

În calendarul catolic, sfânta va fi celebrată în data de cinci septembrie, ziua trecerii ei în nefiinţă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu