Moment incredibil de distrugere a gheții cu ajutorul energiei nucleare, la doar câțiva metri de camioanele de expediţie în Arctica

Embed:

Acesta este momentul incredibil când un gheațar uriaş cu energie nucleară sa spars în straturi la doar câțiva metri de un grup de aventurieri.

Un grup de aventurieri au plecat să călătoreasc în camioane Toyota de-a lungul unor întinderi din nord-vestul Rusiei, când au întâlnit nava colosală. NASA a monitorizat toate modificările gheții din Marea Arctică din martie până în august 2016.

Taymyr,  este unul dintre cei mai mari gheţari din lume, a fost construit în Finlanda pentru Rusia în ultimii ani ai războiului rece.

Nava masivă a fost pusă în funcțiune în 1989 și are o lungime de 490 de metri și o greutate de aproximativ 21.000 de tone.

Este alimentat de un singur reactor nuclear, care poate fi situat în centrul navei. 

Barca poate opera în zone în care există mai multă gheață decât pescajul, ceea ce face ca Taymyr să fie ideal pentru tăierea căilor prin râuri și canale mari.

Taymyr, care are o navă-soră în clasa ei, Vaygach, are un echipaj de 115 persoane și poate găzdui aproximativ 140 de persoane pe expediții.

Rusia a spus de mai multe ori că Taymyr va fi retras în curând, însă nava este încă puternică în acest moment.

 

Lasă un comentariu