Moment emoţionant! Un copil fără părinţi, hrănit şi îmbrăcat de către poliţiştii din Bălţi

Embed:
Un băieţel de cinci ani a fost găsit de poliţişti în curtea unui bloc din oraşul Bălţi, la şapte kilometri distanţă de casă. Micuţul le-a atras atenţia oamenilor legii, deoarece era îmbrăcat sumar, stătea ghemuit şi părea speriat.

"Îi era frig, tremura. Noi i-am dat scurta de serviciu, după care a fost transportat la Inspectoratul de Poliţie Bălţi unde a mâncat, a băut un ceai călduţ", a declarat Mihail Nedelea, agent superior Inspectoratul de Poliţie Bălţi.

Angajaţii Inspectoratului de Poliţie din Bălţi au reuşit să o identifice pe mama băiatului. Deşi trecuseră câteva ore de la dispariţia copilului, ea însă nu a alertat autorităţile.

"Este copilul meu, nu vă spun nimic, înţelegeţi? Eu nu spun nimănui nimic, nu sunt obligată. Iată aşa a ajuns acolo, nu vă spun nimic, eu refuz să răspund la întrebările voastre, sunt mamă şi ştiu ce înseamnă durere", a spus mama copilului.

Femeia mai are o fetiţă de un an şi jumătate. Recent, ea a lăsat copila singură la spital şi nu venea să o viziteze, pe motiv că lucrează şi nu are timp. Autorităţile au decis ca băieţelul de cinci ani să fie dus la un centru de plasament din oraş, deoarece nu este prima dată când se pierde.

"A fost găsit fără supravegherea adulţilor în stradă, aproape de casă. Ea a spus că a dispărut din faţa ochilor ei. O să încercăm să discutăm cu mama să vedem ce posibilităţi are la ziua de azi, cum propune ea soluţionarea problemei, sau să separăm copiii de familie, dar asta în cel mai rău caz", a conchis Elena Rusu, specialist Direcţia Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi Familiei din Bălţi.

Până autorităţile tutelare vor decide soarta copilului, el rămâne în supravegherea specialiştilor de la centrul de plasament. Mama sa a fost amendată cu 900 de lei.
loading...

Lasă un comentariu