Moment emoţionant: Europarlamentarii britanici şi-au luat rămas bun ţinându-se de mâini şi cântând cu ”ochii în lacrimi”

Embed:

Un moment emoţionant a avut loc, miercuri seară, în Parlamentul European, după ce votul privind ratificarea acordului Brexit a fost finalizat. Europarlamentarii britanici prezenţi la sesiunea plenară s-au ridicat în picioare şi au cântat, ţinându-se de mâini, astfel marcând sfârşitul unei ere pentru Marea Britanie.

Imediat după finalizarea votului pentru aprobarea Acordului Brexit, zeci de europarlamentari britanici s-au ridicat în picioare şi au cântat „Auld Lang Syne”, ţinându-se de mâini şi vizibil emoţionaţi, scrie mediafax.ro.

„Auld Lang Syne” este un cântec folosit de multe ţări din lume, de obicei cu ocazia festivităţilor de Anul Nou, pentru a marca sfârşitul anului precedent la miezul nopţii.

Totodată, imediat după finalizarea procedurilor de vot, Michel Barnier, negociatorul-şef al Uniunii Europene, a spus că acesta este „un nou început” şi a urat „toate cele bune” Marii Britanii.

Marea Britanie, membră a comunităţii europene din ianuarie 1973, se va retrage oficial din Uniunea Europeană pe 31 ianuarie 2020, la ora locală 23.00 (1 februarie, 0.00, ora Bruxellesului). Va urma o perioadă de tranziţie, până pe 31 decembrie 2020, în care Marea Britanie va continua să aplice reglementările europene.

loading...

Lasă un comentariu