"Moldtelecom" face economii: Facturile vor fi de dimensiuni mai mici. Cine nu vede, să-şi pună ochelari

Embed:

Începând cu această lună, compania "Moldtelecom" expediază consumatorilor de telefonie fixă din ţară facturi de dimensiuni mai mici. Reprezentanţii operatorului naţional de telefonie şi-au argumentat decizia prin faptul că, în acest fel, fac economii de hârtie şi, pe deasupra, protejează natura. Consumatorii au păreri împărţite - unii sunt de acord cu decizia companiei, alţii o dezaprobă.

Operatorul naţional de comunicaţii a luat decizia de a micşora dimensiunea facturii în urma recomandărilor organizaţiilor internaţionale pentru protecţia mediului. Astfel, compania contribuie la salvarea pădurilor de pe glob prin optimizarea consumului de hârtie.

Între timp, deşi unii sunt de părere că cifrele şi literele sunt de dimensiuni prea mici, Inspectoratul de Stat pentru Protecţia Consumatorului nu poate sancţiona în niciun fel compania Moldtelecom. Asta deoarece niciun document nu prevede care ar trebui să fie mărimea minimă a caracterelor de pe facturi. 

"Nu este stipulat nicăieri care ar trebui să fie dimensiunile la astfel de documente, facturi, etc. Informaţia ar trebui să fie citabilă, ea este, dar nu pentru toată lumea. Cineva poate să-şi pună ochelarii să citească", a menţionat şeful adjunct al Inspectoratului de Stat pentru Protecţia Consumatorului, Petru Molceanu. 

Potrivit reprezentanţilor "Moldtelecom", pe factura tipărită într-un format mai mic au fost evidenţiate datele de bază, precum adresa abonatului, contul abonatului, suma spre achitare, telefonul şi perioada de facturare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu