"Moldtelecom" acuzat de spălare de bani în proporţii deosebit de mari

Embed:

Acuzaţii de spălare de bani la adresa "Moldtelecom". Preşedintele Congresului Societăţii Civile, Fiodor Ghelici, susţine că operatorul de telecomunicaţii a impus femeile de serviciu să se angajaze la o firmă privată, care va presta "Moldtelecom"-ului servicii de cleaning. Ghelici spune că în aşa mod, lunar, sunt spălaţi sute de mii de lei. "Moldtelecom" respinge acuzaţiile, calificându-le drept iresponsabile şi spune că îl va ataca pe Ghelici în judecată pentru calomnie.

Fidor Ghelici a explicat cum lucrează schema . "Moldtelecom" în fiecare lună plăteşte, de exemplu, salariu de 100 de mii de lei. Acum apare o altă schemă. Salariul este acelaşi, dar cât "Moldtelecom" va transfera acestei companii? De exemplu, "Moldtelecom" transferă acestei companii, pentru serviciile de cleaning, 400 de mii de lei", a relatat preşedintele Congresului Societăţii Civile.

"Din 14 ianuarie, suntem terorizate, influenţate de conducerea Moldtelecom, ca să trecem la firma Terraimobil", a declarat Maria Ungureanu, una din femeile de serviciu.

"Ne-au spus că în caz că nu vom fi de acord, vom trece la reducere", susţine Ludmila Marişceac, o altă angajată în calitate de femeie de serviciu.

Prin această schemă, Ghelici susţine că, lunar, "Moldtelecom" spală sute de mii de lei, dar nu a dat o cifră exactă. Femeile care au acceptat să lucreze la firma privată îşi contrazic, însă, colegele.

"De bună voie am trecut. Vă spun cinstit că e mai bine în firmă, pentru că acolo au toate cele necesare", susţine Maria Bardan.

Într-un comunicat de presă, "Moldtelecom" califică drept iresponsabile declaraţiile lui Ghelici şi susţine că îl va ataca în judecată pentru calomnie. Operatorul de telecomunicaţii a precizat că, după semnarea contractului cu firma "Terraimobil", în următorii trei ani vor fi economisite 3,6 milioane de lei. 150 din cele 180 de femei de serviciu de la Compania "Moldtelecom" au acceptat deja să se transfere la noul loc de muncă, unde vor primi salarii cu până la 30 la sută mai mari.

"Moldtelecom" nu a oferit, însă, cifre oficiale despre sumele de bani pe care le plăteşte firmei de cleaning pentru serviciile de curăţenie. Contractul încheiat este avizat de Andrei Munteanu, fostul şef al Secţiei Juridice a "Moldtelecom". Ulterior, acesta a fost eliberat din funcţie, fiind cercetat penal pentru că ar fi luat mită în sumă de 15 mii de dolari.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu