"Moldsilva" a pus în vânzare peste 52 de mii de brazi. Care este preţul unui metru de brad

Embed:

Cu aproape o lună înainte de Revelion, Agenţia "Moldsilva" a pus în vânzare peste 52 de mii de brazi. Ca şi-n anii precedenţi, oamenii sunt îndemnaţi să-şi aleagă pomul de Crăciun din pepeniere, acolo unde arborii vor fi tăiaţi chiar în prezenţa cumpărătorului. Preţul unui metru de brad de la producător porneşte de la 44 de lei.

În ocolul silvic Scoreni din raionul Străşeni, cel mai înalt molid are doi metri şi jumătate.

"Îl tăiem exact atunci când omul vine şi-l cumpără. Noi le oferim posibilitatea la oameni ca să aleagă, nu la piaţă, ca să cumpere ceea ce este", a spus şeful-adjunct al Ocolului Silvic Scoreni, Gheorghe Gheorghiu.

"Molid cu acele mici. Noi le prelucrăm în fiecare primăvară, le facem coroana, ca să nu crească o creangă mai lungă şi una mai scurtă", a spus pădurarul Ocolului Silvic Scoreni , Andrei Iordache.

Deocamdată, niciun brad nu a fost vândut. Din experienţa anilor trecuţi, cererea pentru conifere creşte în a doua jumătate a lunii decembrie. În total, întreprinderea silvică Străşeni va comercializa în acest an 20 de mii de brazi, cu 10 la sută mai mulţi, comparativ cu 2018.

"Cererea este mai mare pentru că fiecare cetăţean vrea un arbore viu, sănătos, nu artificial", a spus şeful-adjunct al Ocolului Silvic Scoreni, Gheorghe Gheorghiu.

Potrivit Agenţiei "Moldsilva", un metru de pin va fi comercializat cu cel puţin 56 de lei. Un metru de molid va costa cu zece lei mai puţin. Iar crengile - opt lei bucata.

Pomii vor putea fi procuraţi pe parcursul lunii curente de pe teritoriul celor 19 întreprinderi specializate.

loading...

Lasă un comentariu