Moldovenii vor obţine în regim simplificat permis de muncă în România

Cetăţenii Republicii Moldova care nu deţin cetăţenia română vor avea acces mai uşor pe piaţa muncii de peste Prut. 

Un proiect de lege, votat deja de Senatul de la Bucureşti, prevede că cetăţenii ţării noastre, Ucrainei şi Serbiei vor obţine în regim simplificat permis de muncă în România, transmite infoprut.ro.

Proiectul de lege vizează instituirea Cărţii Verzi a Românului de Pretutindeni, ca document de identificare a persoanelor care nu deţin cetăţenia română, dar fac parte din categoria românilor de pretutindeni în sensul definit de lege şi solicită drept de muncă si de reşedinţă în România.

Cartea Verde a Românului de Pretutindeni le va putea permite românilor de peste hotare, care nu deţin cetăţenia română, să muncească în România fără obligativitatea deţinerii suplimentare a unui permis de muncă sau de şedere pentru străini, de a deschide conturi bancare, de a înfiinţa societăţi comerciale ca orice cetăţean român, de a beneficia de educaţie la toate nivelurile, servicii medicale de urgenţă.

Proiectul mai prevede perfecţionarea mecanismelor specifice procesului de naturalizare, în vederea unei mai bune integrări cultural-lingvistice a beneficiarilor.

 

loading...

Lasă un comentariu