Moldovenii vor continuarea programelor iniţiat de Guvernul Filip

Embed:
Beneficiari ai programului ”Prima Casă” cred că noul executiv trebuie să continue proiectul iniţiat de Guvernul Filip. Oamenii spun că o eventuală suspendare a programului va spori şi mai mult rândurile emigranţilor.

Tatiana Grigoruța, împreună cu familia sa, a devenit eroina reportajului nostru din această primăvară, după ce și-a cumpărat o locuință prin intermediul programului guvernamental ”Prima Casă”. Atunci, a promis că ne va invita în ospeţie după ce va amenaja locuința şi s-a ţinut de cuvânt.

”Să fi fost răspunsul de la bancă sau de la ODIMM că nu este acceptat, cred că era să fie o durere pentru noi, pentru că iar trebuia să stăm cu chirii. Văzând că statul pe noi ne ajută nu vrem să plecăm peste hotare, vrem să rămânem aici cu copiii. Ei să fie lângă noi, să vedem orice zâmbet, orice mișcare, orice progres al lor vrem să-l vedem împreună”, a declarat Tatiana Grigoruța, beneficiara programului ”Prima Casă”.

Cuplul are patru copii și ambii soți sunt angajați la stat, asta i-a făcut să fie eligibili pentru a aplica la Prima Casă 2, destinat bugetarilor, și Prima Casă 3, pentru familiile cu copii. Astfel, ei au achitat 10 la sută din suma creditului de 20 de mii de euro, iar lunar plătesc doar 400 de lei, dobânda la bancă, restul sumei fiind acoperită de stat. Femeia spune că nu și-ar dori ca noua guvernare să închidă acest program, deoarece multe familii vor fi lipsite de șansa de a se bucura de propria casă.

”Pentru tinerele familii care nu au posibilitatea de a avea casă va fi o problemă majoră, vor trebui să emigreze, familii multe despărțite. Poate ei se vor gândi și la familii, dacă ei vor să crească natalitatea țării. Eu cred că ei se vor gândi la tinerele familii”, a spus Tatiana Grigoruța, beneficiara programului ”Prima Casă”.

Din martire 2018 şi până în prezent, aproape 2500 de familii și tineri necăsătoriți şi-au cumpărat locuinţe în cadrul programului "Prima Casă".

Ieri, după anunţul că demisionează, Pavel Filip a declarat că speră ca programele inițiate de Guvernul democrat vor continua.

”Lăsăm în urmă și programe de care chiar suntem mândri ”Drumuri Bune”, ”Prima Casă”, pensii mai mari, salarii mai mari subvenții în agricultură. pentru toate bani sunt prevăzuți și în continuare, de asta ne-am asigurat și sper că noul Guvern va păstra și va continua aceste programe”, a menționat Pavel Filip, fost prim-ministru.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu