Moldovenii vor avea, începând cu anul viitor, paşapoarte bordo

Embed:

Moldovenii vor avea, începând cu toamna anului viitor, paşapoarte de tip nou, de culoare bordo. Anunţul a fost făcut de ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Pavel Filip, în platoul Fabrika.

Potrivit ministrului Tehnologiei Informaţiei, noile paşapoarte nu vor fi mai scumpe decât cele care se perfectează în prezent. Totuşi, noul act se va diferenţia de cel vechi prin culoare.

"De când am venit la minister, paşaportul biometric costa 1.250 lei, acum costă 700 lei, am făcut optimizări mari, am redus foarte mult cheltuielile, care pe alocuri nu erau justificate. Emitem doar paşapoarte biometrice şi am semnat contract cu o companie franceză. Vom avea paşapoarte de tip nou şi o altă culoare şi nu vor avea preţ mai mare decât astăzi. Noi am decis cu colegii de la Guvern, am ales culoarea bordo - culoarea paşapoartelor europene. În aproximativ 9 sau 10 luni vor fi paşapoarte noi", a punctat Pavel Filip.

Publika.md menţionează că în prezent, paşapoartele biometrice perfectate în Republica Moldova sunt de culoare albastră, iar preţul actului este de 700 de lei, în cazul în care este eliberat timp de 30 de zile.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu