Moldovenii, tot mai desenaţi. Numărul celor care se tatuează s-a dublat în ultimii cinci ani

Embed:

Numărul moldovenilor care se tatuează s-a dublat, în ultimii cinci ani, afirmă specialiştii. Dacă până acum, tatuajele se asociau cu simbolurile bandiţilor şi ale puşcăriaşilor, astăzi, tot mai multă lume le percepe ca pe o artă.

În Moldova, această artă a început să se dezvolte cu două decenii în urmă. Dinu a început să practice meseria de maiestru în tatuaje în România, iar în urmă cu doi ani a deschis un salon în Capitală. El spune că tot mai mulţi oameni trec pragul salonului, iar zilnic deserveşte 4-5 clienţi. 

"Şi bărbaţii, dar şi femeile aleg, de cele mai dese ori, să-şi deseneze diferite inscripţii, flori, imagini din lumea zoomorfă", susţine Dinu Colciu, maestru în tatuaje.

Marina este cel mai fidel client al salonului, iar de această dată a decis să-şi imprime un desen pe mână. "Am ales să-mi fac steluţe, deoarece sunt o fire mai visătoare", spune ea. 

Motivele pentru care oamenii decid să-şi imprime pe corp un desen pentru toată viaţa sunt diferite: dragostea, religia, amintirea persoanelor dragi, marcarea unui eveniment important, corectarea unui tatuaj nereuşit făcut pe vremuri sau ascunderea unor cicatrice.

"Tot ce am tatuat pe mine mă reprezintă, ca caracter, trup şi suflet. Oriunde voi merge, mă voi mândri cu tot ce am pe corp."

"Acesta este stimulul meu de viaţă, iar eu am hotărât să mi-l tatuez ca amintire."

Reprezentanţii saloanelor de tatuaj spun că, preţurile lucrărilor se stabilesc în funcţie de centimetrii pătraţi. Astfel, un centimetru de tatuaj negru costă 12 lei, iar unul colorat - 15 lei. Totodată, taxa pentru corectarea unui tatuaj mai vechi este de 20 de lei pentru un centimetru.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu