Moldovenii stabiliți peste hotare vor putea primi pensia din ţara noastră. Ce trebuie să facă doritorii

Moldovenii stabiliți peste hotare vor putea primi pensia din Republica Moldova. Guvernul a aprobat astăzi modificarea Regulamentului privind modul de plată a pensiilor stabilite în sistemul public de pensii și a alocațiilor sociale de stat.

Astfel, doritorii de a primi pensii din Moldova vor trebui să depună personal cererea la instituţia teritorială de asigurare socială de la ultimul domiciliu din țara de origine, să prezinte pașaportul moldovenesc, dar și un act de identitate din țara în care sunt stabiliți cu traiul.

Totodată, anual, beneficiarii vor trebui să prezinte Casei Naționale de Asigurări Sociale (CNAS) certificatul de viață. Actul va fi semnat de către beneficiar la misiunea diplomatică/oficiul consular al Republicii Moldova din țara de domiciliu sau la subdiviziunile teritoriale ale CNAS și va putea fi expediat prin poștă.  

Pensia va fi acordată lunar, de la data depunerii cererii, pentru un an, prin intermediul prestatorului de servicii de plată din Republica Moldova, desemnat de către beneficiar. 

Legea intră în vigoare din 1 ianuarie 2019.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu