Moldovenii stabiliţi peste hotare s-au înregistrat în prealabil pentru a putea vota în străinătate în februarie

Embed:

Peste 24 de mii 500 de moldoveni aflaţi peste hotarele ţării s-au înregistrat prealabil pentru a putea vota în străinătate la parlamentarele din 24 februarie, dar şi referendumul din aceeaşi zi. Cifra este de șapte ori mai mare, în comparație cu alegerile prezidențiale, când s-a înregistrat doar 3500 de cetățeni. 

"Sunt peste 1200 de localităţi peste hotare identificate unde cetăţenii ar dori să fie deschise secţii de votare. Noi am primit câteva cereri de înregistrare prealabilă pe suport de hârtie şi totodată Ministerul Afacerilor Externe a transmis şi cererile de înregistrare prealabilă pe suport de hârtie care au fost depuse în misiunile diplomatice", a declarat Alina Russu, preşedintele Comisiei Electorale Centrale.

Cei mai activi au fost cetăţenii noştri stabiliți din Italia, Marea Britanie şi România, unde cifra celor dornici de votare variază între cinci și două mii de oameni.

Surprinzător, dar în Rusia, și-au anunțat intenția de vot doar 577 de moldoveni.


Comisia Electorală Centrală urmează să transmită listele la Guvern, care va decide până în data de 19 ianuarie câte secții de vot vor fi deschise peste hotarele ţării și unde anume.

La prezidențialele din 2016 în străinătate au fost deschise 100 secţii de vot.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu