Moldovenii se consideră credincioşi şi respectă tradiţiile de Paşti , arată datele unui sondaj de opinie

Embed:

Cei mai mulţi moldoveni nu ţin Postul Mare, în schimb respectă cu stricteţe tradiţiile pascale. Asta rezultă din datele unui sondaj realizat la nivel naţional de IMAS la comanda Publika TV. Acelaşi studiu atestă că aproape toţi participanţii la cercetare s-au declarat religioşi.

Peste 80 la sută dintre persoanele chestionate spun că sunt religioase. În mare parte, este vorba despre femei, în special cele trecute de 40 de ani. Şi 8 din 10 bărbaţi care au participat la sondaj s-au declarat credincioşi. Dintre cei care se consideră evlavioşi, cei mai mulţi sunt din mediul rural, şomeri şi nu au nici studii medii.

Cercetarea IMAS mai relevă că moldovenii respectă tradiţiile de Paşti. Pentru 60 la sută dintre cei intervievaţi ele sunt foarte importante, iar pentru 30% - destul de importante. Acelaşi studiu constată că destul de mulţi moldoveni sunt confuzi când sunt întrebaţi ce sărbătoresc de Paşti. Astfel, un moldovean din 20 crede că în această zi este marcată naşterea lui Iisus, unul din 50 este convins că este vorba despre răstignirea Mântuitorului, iar unu la sută vorbeşte despre înălţarea lui la ceruri.

Sondajul a fost realizat în perioada 27-30 aprilie, pe un eşantion de 774 de persoane şi are o marjă de eroare de plus/minus 3,5 la sută.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu