Moldovenii primesc mai mulţi bani din străinătate: De la începutul anului a fost transferat 1 miliard de dolari

Embed:

Moldovenii primesc mai mulţi bani din străinătate. De la începutul anului, concetăţenii noştri aflaţi peste hotare au trimis acasă aproape un miliard de dolari.

Potrivit datelor BNM, cifra este cu 9,5 la sută mai mare decât în aceeaşi perioadă din 2017. Luna trecută valoarea transferurilor băneşti a fost de peste 97 de milioane de dolari.

În septembrie, 43 la sută din acestea au venit din UE. Cu aproape 17 procente mai puțini bani au ajuns din statele membre CSI. 

O bună parte din bani, aproape 25 la sută din suma totală a transferurilor, le trimit moldovenii aflaţi în Rusia. Într-o lună, în țara noastră au ajuns peste 24 de milioane de dolari.

Cifra este în scădere cu aproximativ 9 puncte procentuale faţă de septembrie 2017. Pe locul doi sunt transferurile din Israel care reprezintă 17 la sută din total, iar pe trei - cele din Italia. 

Dacă e să vorbim de valuta în care ajung banii de peste hotare, atunci transferurilor în euro acoperă aproape 48 la sută din total, în dolari - 45 de procente, iar cele în ruble au scăzut cu până la 7 la sută. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu