Moldovenii nu au renunțat la nume orginale pentru copii lor. TOPUL celor mai populare

Embed:

Peste o mie de fete născute anul trecut în Moldova sunt Sofia, cel mai popular nume în 2017. Urmează în clasament Daria, Anastasia şi Alexandra.

Pentru unul dintre aceste nume a optat şi Alina Ciubotaru, o mamă care a adus pe lume un copil de Crăciun pe stil vechi.

"A durat mult timp până ne-am decis cu numele. Am avut o alegere dintre două nume, însă am hotărât să lăsam Daria. Daria pentru mine se asociază cu un dar de la Dumnezeu", a spus Alina Ciubotaru.

În rândul băieţilor, cel mai popular nume a fost David, pe care l-au primit peste 900 de copii. Pe 800 de micuţi născuţi anul trecut îi cheamă Maxim, iar peste 660 au fost numiţi Alexandru.

Familia Popescu din Capitală, care se bucură de venirea pe lume a celui de-al doilea copil, a încercat să fie mai originală.

"Am ales numele Yanis. E o binecuvântare de la Dumnezeu. Am avut o serie de nume care ne gândeam noi Matei, Ștefan, Iancu", a spus Ana Popescu.

Preoţii spun că numele copilului trebuie ales conform calendarului bisericesc.

"Dacă în ziua respectivă după calendar nu este numele pe care şi l-ar dori, ea poate să ia cu o zi din preajmă. În situaţia respectivă, când ei îşi aleg, pun numele la copil după calendar, pică ziua naşterii cu ziua îngerului păzitor", a spus preotul Ioan Ciuntu.

Numerologii cred că numele poate influenţa destinul.

"Numele pe care îl alegeţi pentru copilul dumneavoastră îl poate influenţa. De exemplu, dacă l-aţi numit Vadim, copilul va fi foarte activ, dacă e Dumitru - atunci acesta va fi un lider", a spus numerologul Artur Crigher.

Printre numele rare alese de părinţii moldoveni anul trecut se numără Alistor, Alfer, Anas și Amilian în rândul băieţilor.

Prenumele neobişnuite de fete sunt Anesa, Antonia-Milena, Amina-Lia sau Antuaneta. În total, în 2017, în ţara noastră au fost aduşi pe lume peste 33 de mii de copii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu