Moldovenii, nostalgici după PCRM. Voronin se bucură de cea mai mare încredere, se arată în datele unui sondaj

Embed:

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, comuniştii ar fi în topul preferinţelor alegătorilor. Cel puţin aşa arată sondajul "Vox Populi – ianuarie 2013", realizat de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor din Republica Moldova. Astfel, în total, în Parlament ar intra patru partide.

Chestionaţii au pledat în favoarea Partidului Comuniştilor, care ar obţine 25,3 la sută din voturi. PCRM este urmat de Partidul Liberal Democrat din Moldova cu 19,8%, Partidul Democrat din Moldova cu 12 % şi Partidul Liberal cu puţin peste 11% din voturi.

Totodată, 21,7 la sută dintre intervievaţi spun că nu ştiu cu cine ar vota, iar 7,1% susţin că nu ar merge la alegeri.

Sondajul mai arată că niciun partid politic nu se bucură de încrederea majorităţii. Totuşi, la acest capitol, pe primul loc se situează PCRM cu 44%, PLDM cu 42 la sută, PD cu 34 la sută, PL cu 29% şi PSRM cu 12 la sută. Pe celelalte partide mizează mai puţin de 10% dintre cei chestionaţi.

Potrivit sondajului, 29,4% au încredere în liderul PCRM, Vladimir Voronin, 27,2% în Vlad Filat, 18,6% în Marian Lupu şi 11% în Vlad Plahotniuc.

De încrederea moldovenilor se bucură Mihai Ghimpu şi Dorin Chirtoacă cu 7,2%, şi, respectiv 6,2% dintre intervievaţi. Doar 2,8% au optat pentru preşedintele ţării, Nicolae Timofti. Majoritatea, 42,3%, au declarat că nu au încredere în nimeni.

Sondajul mai arată că 52 la sută dintre moldoveni îşi doresc integrarea ţării noastre în Uniunea Europeană, iar 48 la sută, în Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu