Moldovenii, MAI FERICIŢI decât ucrainenii şi românii. De ce se bucură cel mai mult cetăţenii ţării

Nu prea avem motive să ne plângem, cel puțin dacă ne comparăm cu vecinii. Un top al fericirii, realizat de un grup de experţi americani, plasează Moldova pe locul 55, mai sus decât Ucraina și România. Țara noastră își menține poziția de anul trecut, la fel ca și Norvegia, care continuă să domine clasamentul.

Moldova s-a plasat în clasament între Letonia și Coreea de Sud. Țara noastră stă cel mai bine la suportul social de care se bucură cetățenii, la Produsul Intern Brut, la sănătate și speranța de viață. În schimb, nu ne bucurăm de prea multă libertate personală și nu suntem foarte generoși.

România s-a clasat cu două poziții mai jos decât Moldova, iar conform studiului, românii au aceleași motive de bucurie ca și moldovenii. Ucrainenii, în schimb se află mult mai jos, tocmai pe poziția 132. Potrivit experților, acolo, speranța de viață și sănătatea este la un nivel foarte scăzut.

Rusia în schimb, ne-a devansat cu șase poziții. În top au fost incluse 155 de țări, iar pe primele trei poziții s-au clasat Norvegia, Danemarca și Islanda. Acolo, oamenii se bucură de susținerea statului și sunt siguri că, în caz de nevoie, vor primi ajutor.

Clasamentul este încheiat de trei țări africane, Tanzania, Burundi și Republica Centrafricană. Acolo, din cauza sărăciei, oamenii nu au acces la servicii de sănătate și nu se bucură de suport din partea statului.

Raportul a fost realizat de experţii de la Columbia University, sub egida Naţiunilor Unite, și publicat astăzi, cu ocazia Zilei Internaționale a Fericirii.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu