Moldovenii, INDIGNAŢI de declaraţia făcută de ministrul Popescu: A vorbit pentru că aşa i-a ordonat Kozak

Nemulţumire în societate, după ce ministrul de Externe, Nicu Popescu, a calificat conflictul armat de pe Nistru drept un război civil, asta în timp ce în regiunea transnistreană staționează trupele ruse.

Într-o postare pe Facebook, jurnalista Valentina Ursu, notează că războiul de pe Nistru a fost un război moldo-rus şi nu unul civil.

"Ministrul de Externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu, califică războiul de pe Nistru din 1992 drept un 'război civil'. Probabil că a avut în vedere faptul că s-au bătut moldoveni cu moldoveni iar de partea unora au fost rușii cu tancuri. Ar fi bine să explice această declarație care a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă comune cu omologul său de la București Teodor Meleșcanu. Adevarul pe care-l cunoaștem e că a fost un război moldo-rus. Sunt martori oculari: ostași, politiști, voluntari, oameni simpli care au avut de suferit enorm, dn ministru", a precizat Valentina Ursu.

Şi alţi moldoveni se arată indignaţi de declaraţia ministrului de Externe de la Chişinău privind războiul de pe Nistru:

"A fost război nedeclarat din partea Federaţieie Ruse, din urma căruia suferim şi azi! Parcă suntem independenţi şi suverani. Însă nu avem nici independenţa reală, dar nici suverani nu suntem. Cât de mult am avut de suferit şi mai suferim, noi, elevii, profesorii şi părinţii din cele opt şcoli româneşti din stânga Nistrului şi orasul Tighina din partea regimului de la Tiraspol, deoarece ne aflam pe teritoriul "r.m.n", creatură a Federaţiei Ruse, pentru a menţine Republica Moldova în sfera ei de influienţă".

"A vorbit pentru că aşa i-a ordonat Kozak, au venit trădătorii"

"Trădare".

Citeşte şi: REACŢIA lui Dolganiuc la faptul că Popecsu califică războiul de pe Nistru ca unul civil: De unde ai venit, rătăcitule?

Citeşte şi: Octavian Țîcu: Acest ministru de Externe nu mă reprezintă. Cer să-si reconsidere declarația privind războiul civil

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu