Moldovenii încă mai ascultă radioul cu transmisie prin fir. Chirtoacă: Internet nu dau prin "radio tocika"?

Embed:

Într-o epocă digitalizată la maximum, în ţara noastră încă se mai ascultă radioul cu transmisie prin fir. Doar în Capitală, peste 23.000 de oameni mai au conectate vechile aparate sovietice.

Deşi numărul celor care se dezic de acest serviciu scade de la un an la altul, sunt şi dintre cei care încă se mai abonează la radioul prin fir.

Lunar, cei care sunt abonaţi la serviciul radio prin cablu plătesc 8 lei şi 46 de bani.

"Pe lună, în număr de 100 se dezic de radioul prin fir, dar în fiecare lună se găsesc şi câte 2-3 utilizatori care se unesc la radioul prin fir", a spus directorul Întreprinderii "Infocom", Ion Mărgineanu. 

Primarul Capitalei a fost surprins să afle că şi în prezent sunt moldoveni care ascultă radioul prin fir.

"Eu am vreo două aparate, eu credeam că numai de pus așa pe fereastră să steie că gutuile toamna. Dar Internet nu dau prin "radio tocika"? Dar cât e, până la urmă sunt aceleaşi... Bunica avea, mai mult de cât la bunica nu am văzut la nimeni, dar asta era 20-30 de ani în urmă, nu mai țin minte când", a spus primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă. 

Pentru al cincilea an consecutiv, la 13 februarie este marcată Ziua Mondială a Radioului.

Data a stabilită de UNESCO în amintirea primei emisii a postului Națiunilor Unite, care a avut loc în 1946, cu scopul de a face publicul să conştientizeze importanţa radioului, în condiţiile diversificării mijoacelor de comunicare şi informare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu