Moldovenii iau tot mai multe credite. În luna martie, băncile din țara noastră au acordat circa 19 mii de împrumuturi

Moldovenii accesează tot mai multe credite. În luna martie, băncile din țara noastră au acordat aproape 19 mii de împrumuturi, cu 3.700 mai multe decât în luna februarie. Cele mai multe au fost luate pentru consum, dar și pentru imobile.

Datele Băncii Naționale arată că în luna martie s-au acordat aproape 5.300 de credite pentru nevoi curente, cu 175 mai multe decât în februarie. Soldul acestora a constituit la sfârșitul lunii peste 4,2 miliarde de lei. Au scăzut nesemnificativ împrumuturile pentru procurarea sau construcția imobilelor.

Astfel, au fost accesate aproape 230 de credite, soldul cărora a fost de peste 2,7 miliarde de lei. În același timp, a crescut semnificativ numărul celor care au împrumutat bani de la bănci pentru agricultură şi comerţ.

Astfel, în domeniului comerțului au fost acordate 225 de credite, iar soldul acestora a constituit peste nouă miliarde de lei. Cea ma mare creștere s-a atestat în domeniul agriculturii, unde au fost acordate cu aproape 100 de credite mai multe în martie decât în luna februarie.

Datele BNM arată că la finele lunii martie, soldul împrumuturilor a fost de peste 32 miliarde de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu