MOLDOVENII FAC MAI MULT SPORT. Ce îi inspiră și care sunt cele mai preferate activități

Embed:

Moldovenii se îngrijesc mai mult de sănătate şi de felul în care arată. Potrivit unui sondaj realizat de Magenta Consulting, anul trecut, ponderea celor care fac sport a ajuns la 37 la sută, cu 22 de puncte procentuale mai mult decât în 2015. Cei mai mulţi spun că fac mişcare pentru a se simţi bine, iar sportul preferat de moldoveni este gimnastica.

Sondajul arată că 41 la sută practică exerciţii fizice. 18 la sută aleargă, iar 14 la sută - fac plimbări. Tot atâţia aleg să meargă la sala de forţă.

De asemenea, 13 la sută joacă fotbal. Cei mai mulţi sunt bărbaţi, locuiesc în Capitală şi au până la 50 de ani. Aproape 3 sferturi dintre ei o fac pentru a se simţi bine, iar 20 la sută - din plăcere. Alţi şase la sută sunt motivaţi de dorinţa de a slăbi. 

Sondajul arată că moldovenii care practică sportul, o fac cu regularitate. 20 la sută dintre ei fac zilnic mişcare, iar 11 la sută - săptămânal. În acelaşi timp, 5 la sută practică sportul o dată pe lună.

Sondajul Magenta Consulting a fost realizat pe un eşantion de 635 de persoane, cu vârste între 18 şi 70 de ani. Marja de eroare este de patru la sută.

Nadejda Cebanu are 69 de ani şi spune că niciodată nu este prea târziu să te apuci de sport. De câteva săptămâni, femeia frecventează o sală de forţă, după ce copiii i-au făcut cadou un abonament.

"Copiii sunt mari, şi nepoţii, acum este timpul să mă ocup de mine. Bazin, sală de forţă - este tot ceea ce îţi trebuie", a declarat Nadejda Cebanu, locuitoare a Capitalei.

La sală am întâlnit şi oameni care spun că practică exerciţiile fizice regulat, pentru a se simţi bine.

"M-a motivat dorinţa să mă menţin în formă. Îmi place această senzaţie. Şi la bazin, saună, totul, încercăm din toate plăcerile."

"Pentru starea psihologică şi fiziologică, sănătoasă şi bună, dar şi pentru un fizic, un corp frumos, asta dă plăcere."

Ce-i drept, plăcerea de a face sport într-o sală specializată este destul de costisitoare.

"Anual, cam 800 de euro. E mult, dar pentru sănătate nu cred că trebuie să economiseşti."

Antrenorii spun că, odată cu încălzirea vremii, mai mulţi moldoveni se apucă de sport, însă nu toţi sunt disciplinaţi.

"Oamenii au început mai mult să vină la sală, să se ocupe cu sportul, dar, din păcate, toţi vor totul deodată. Dar trebuie să lucrezi, să depui mult efort, să ţii regim alimentar, sa faci sport de trei ori pe săptămână, cel puţin. Cel mai des, femeile pun accent pe fund şi abdomen, iar bărbaţii - spatele şi mâinile", a declarat Ion Rîpa, antrenor de sport.

Un abonament cu zece antrenamente, cu antrenor personal, costă în jur de 2700 de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu