Moldovenii din străinătate trimit acasă tot mai mulţi bani. Câte milioane de dolari au intrat în ţară în ianuarie

Embed:

Moldovenii de peste hotare trimit acasă tot mai mulţi bani. În luna ianuarie, în țară, au intrat 94 de milioane de dolari, cu 26 la sută mai mult decât în aceeași perioadă din 2017, arată datele Băncii Naţionale.   

În ianuarie, din statele UE au ajuns aproape 37 la sută din suma totală a transferurilor, cu trei puncte procentuale mai mult decât în decembrie. Din ţările CSI au fost venit în Moldova peste 28 de procente din transferuri, cu aproape cinci puncte procentuale mai puțin comparativ cu ultima lună din 2017.

În ceea ce privește statistica pe țări, cei mai mulți bani au venit din Rusia, peste 25 de milioane de dolari. Totuși, faţă de decembrie 2017, transferurile au scăzut cu opt milioane de dolari. În același timp, se atestă o creștere ușoară a intrărilor de valută din Israel.

În luna ianuarie acestea au constituit aproape 19,5 milioane de dolari. Poziţia trei în clasament îi revine Italiei de unde conaţionalii noştri au trimis acasă în jur de 12 milioane de dolari.

Datele BNM arată că aproape jumătate din bani au fost transferați în dolari. În euro, au ajuns aproape 45 de procente, iar în ruble ruseşti - 5,5 la sută.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu