Moldovenii din Orhei care muncesc peste hotare continuă să revină acasă. Câţi bani primesc aceştia

Embed:

Moldovenii din Orhei care muncesc peste hotare continuă să revină acasă datorită programului ”Moldova e casa mea”, inițiat și lansat în 2017 de Ilan Șor. Miercuri, 15 ianuarie, autoritățile locale au adus bucurie în casele a cel puțin 33 familii, membri cărora au primit statutul de repatriat și, odată cu acesta, toate facilitățile incluse în program.

Repatriații în cadrul programului ”Moldova e casa mea” primesc ajutorul financiar unic în mărime de 10 mii lei (500 euro), care se achită la cerere, în două rate.

Totodată, lunar aceştia primesc câte o sută de lei compensație pentru cheltuielile în transportul urban în raza municipiului Orhei.

De asemenea, ei beneficiază și de alte facilități fiscale, inclusiv compensații la achitarea serviciilor comunale în perioada rece a anului, stabilit în mărime de 300 de lei lunar pentru o familie, dar şi de locuri de muncă bine plătite.

În special, în decurs de trei ani, întreprinderile individuale înființate de persoanele care au revenit sau întreprinderile comerciale în care aceștia dețin cel puțin 75% din capital, vor fi complet scutite de taxele și impozitele locale.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu