Moldovenii, despre intenţia Rusiei de a interzice bagajele cu legume şi fructe: De ce să nu-mi permită să mănânc ce-mi place?"

Embed:

Federaţia Rusă vrea să interzică introducerea pe teritoriul său a fructelor, legumelor şi seminţelor în bagajele de mână. Agricultorii moldoveni cred că decizia Rusiei este una politică.

Autorităţile ruse spun că pasagerii care transportă produse vegetale în bagajele de mână nu dispun de certificate fitosanitare. Propunerea Moscovei a fost susţinută doar de Kazahstan. Azerbaidjan, Armenia, Tadjikistan, Ucraina şi Belarus au optat doar pentru interzicerea transportării plantelor şi produselor vegetale care prezintă risc fitosanitar major.

Nici agricultorii moldoveni nu sunt încântaţi de intenţia Federaţiei Ruse.

"Este un gest care ne pune pe gânduri. De ce atâţia ani s-ar fi putut să intre cetăţenii în ţară fără nicio restricţie, dar acum, nu ştiu de unde, s-a luat această problemă. Dacă asta s-a întâmplat aşa, fără să aibă un temei juridic, desigur că aici este un mic iz politic", a menţionat preşedintele UniAgroProtect, Alexandru Slusari.

Moldovenii care merg deseori în Federaţia Rusă spun că nu se vor conforma deciziei. Iată ce au declarat ei:

"21 de ani am de când trăiesc în Rusia şi nu a fost aşa ca eu să nu mă duc cu un fruct din Moldova. Dacă nu vor permite oricum voi trece."

"Nu sunt de acord. Eu voi lua cu mine mărul moldovenesc, fiindcă îmi place. De ce să-mi interzică să mânânc ce-mi place?"

"Desigur că este o idee rea să interzică fructele noastre. Noi doar venim o dată în trei luni, cum să nu gustăm."

Potrivit autorităţilor de la Moscova, în Federaţia Rusă s-ar afla jumătate de milion de cetăţeni moldoveni. În acelaşi timp, Ministerul Muncii de la Chişinău susţine că peste hotarele ţării sunt plecaţi doar 300 de mii de concetăţeni de-ai noştri.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu