Moldovenii cumpără mai multă votcă decât vin de Blajini

Embed:

Chiar dacă Moldova este recunoscută în lume ca un producător important de vinuri, în ajun de Paştele Blajinilor, vânzările de votcă au crescut de trei ori. Moldovenii au făcut, astăzi, 30 aprilie, ultimele pregătiri de sărbătoare. Motiv pentru care, pieţele din Capitală sunt aglomerate.

Vânzătorii din magazinele specializate spun că tăria fără culoare a fost, în aceste zile, la mare căutare.

"Înainte de Paşte am înregistrat vânzări de 7000 de lei. Înainte de weekend avem vânzări de 1.500-2000 de lei", a precizat una din comerciante.

Moldovenii au făcut, astăzi, ultimele pregătiri de Paştele Blajinilor. Astfel, pieţele din Capitală au fost aglomerate încă de la primele ore ale dimineţii. Deşi se plâng de preţurile exagerate, cumpărătorii spun că nu pot renunţa la obiceiurile şi tradiţiile acestei sărbători. Ei s-au înghesuit să cumpere veselă, prosoape şi dulciuri pentru pomeni. Asta chiar dacă preţurile au fost exagerate.

Pentru comercianţi Paştele Blajinilor este, însă, un prilej de a-şi spori vânzările. Totuşi, ei afirmă că anii trecuţi, moldovenii cheltuiau mai mult pentru pomeni.

Paştele Blajinilor sau "Paştele morţilor" este ziua în care oamenii merg la cimitire pentru a-i pomeni pe cei dragi, care nu mai sunt printre noi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu