Moldovenii cu venituri lunare mai mari de 20 de mii de lei nu vor mai beneficia de scutire personală

Embed:
Moldovenii cu venituri lunare mai mari de 20 de mii de lei nu vor mai beneficia de scutire personală. Ministerul Finanţelor o va elimina începând cu 1 ianuarie 2020. Mai mult, unele categorii de persoane ar putea plăti impozite mai mari. Ministrul Natalia Gavriliţa nu a precizat, însă, cine sunt cei care vor scoate mai mulţi bani din buzunar.

"Vom elimina scutirea personală pentru veniturile anuale a persoanelor fizice care sunt peste 360 de mii de lei", a declarat Natalia Gavriliţa, ministrul Finanţelor. 

Modificările îi vizează şi pe cei care obțin un venit anual de până la 500 de mii de lei. Această categorie de persoane va achita impozite.

"Dacă Serviciul Fiscal de Stat estima conform metodelor indirecte că persoana a declarat mai puţine venituri până la 500 de mii de lei nu plătea impozite. Deci noi eliminăm această prevedere", a spus Natalia Gavriliţa, ministrul Finanţelor. 

Prin aceste măsuri, ministerul vrea să adune cât mai mulţi bani la buget. Totuşi, în ciuda calculelor făcute, actuala guvernare estimează un deficit bugetar mai mare cu aproximativ trei procente.

Lasă un comentariu