"Moldovenii cu cetăţenie română trebuie să le dea o lecţie politicienilor de la Bucureşti"

Moldovenii cu cetăţenie română trebuie să participe la alegerile parlamentare din România, pentru a le da o lecţie politicienilor de la Bucureşti. Declaraţia a fost făcută de Eugen Tomac, candidat al Alianţei pentru România Dreaptă, în cadrul unei conferinţe de presă, ţinute la Chişinău.

Eugen Tomac susţine că prin unitatea de care vor da dovadă la scrutin, moldovenii vor spulbera mitul că îşi doresc cetăţenie română doar pentru a se plimba prin Europa.

„Fac un apel public către toţi cei care deţin paşaportul României în R. Moldova să dea dovadă de unitate şi să se prezinte într-un număr cât mai mare la secţiile de votare, la alegerile din data de 9 decembrie. Mi-aş dori ca clasa politică a României să fie mai atentă la ce se întâmplă în R. Moldova. Şi aş vrea ca cetăţenii români din partea aceasta de Prut să le dea o lecţie politicienilor de la Bucureşti, desprinşi de realitate şi care cred că cetăţenii români din R. Moldova vor cetăţenia doar pentru a putea călători liber prin UE, fără a avea alte obligaţiuni”, a punctat Tomac.

Publika.md aminteşte că alegerile parlamentare din România se vor desfăşura pe 9 decembrie. În acest an, România a decis să suplinească numărul secţiilor de votare din Republica Moldova. Astfel, în total vor fi deschise 19 secţii, dintre care patru în Capitală.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu