Moldovenii, cei mai dornici de petreceri, vizite şi primirea musafirilor. La ce sunt primii cetăţenii din UE

Embed:

Moldovenii acordă mai mult timp pentru vizite și petreceri decât cetăţeniii din Uniunea Europeană, care dedic cea mai mare parte a timpului liber activităților culturale. Sunt datele unui studiu realizat de Biroului Național de Statistică. 

Statisticile arată că pentru vizite, petreceri și primirea musafirilor, moldovenii îşi rezervă, în medie, câte 28 de minute pe zi, de șapte ori mai mult decât bulgarii și estonienii.

Pentru aceleaşi activităţi, lituanienii și letonii acordă cu șapte minute mai puțin decât moldovenii, iar polonezii cu șase.

De asemenea, studiul arată că locuitorii țării noastre au mai puțin timp liber decât europenii. Pentru odihnă și pauze, moldovenii dedică în medie câte 19 minute, mai puțin decât slovenii și italienii care-și permit câte 38 și, respectiv, 32 de minute. Iar pauzele belgienilor sunt, în medie, de 27 de minute.

În schimb, concetățenii noștri se află în faţa bulgarilor, lituanienilor și polonezilor, care dedică pauzelor mai puțin de 15 minute.

Studiul mai arată că majoritatea europenilor îşi rezervă pentru activități culturale cea mai mare parte din timpul liber pe care îl au, în timp ce, în Moldova doar 0,5 la sută din populație merge la concerte, cinematograf sau teatru.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu