Moldovenii care vor dori să călătorească în spațiul Schengen vor trebui să plătească 7 euro

Embed:

Din 2021, cetățenii Republicii Moldova care vor dori să călătorească în spațiul Schengen și în alte țări din Uniunea Europeană vor trebui să se înregistreze în sistemul european de informații și de autorizare privind călătoriile (ETIAS). Informația a fost publicată pe site-ul ETIAS, citează newsmaker.md.

Scopul ETIAS este să acumuleze informații despre turiștii care nu au nevoie de viză pentru călătoriile în Uniunea Europeană. Mai mult, sistemul va permite interzicerea accesului în țările din spațiul Schengen al persoanelor care ar putea prezenta pericol pentru securitatea țărilor UE.

Înregistrările în sistemul ETIAS vor costa 7 euro pentru persoanele cu vârstele curpinse între 18 și 70 de ani. Adolescenții care nu au împlinit 18 ani și vârstnicii de peste 70 de ani vor fi scutiți de plată.

Viza ETIAS va fi valabilă timp de trei ani sau până la expirarea pașaportului. ETIAS va permite aflarea în spațiul Schengen pe o durată între 90 și 180 de zile.

Cetățenii țărilor din UE nu vor avea nevoie de această viză.

Pe site-ul oficial al ETIAS a fost publicată lista țărilor, ai căror cetățeni vor trebui să se înregistreze. În aceasta este inclusă și Republica Moldova.

Cu viza ETIAS se va putea călători în țările din spațiul Schengen, dar și în Elveția, Norvegia, Liechtenstein, Islanda, țările care vor adera în viitor în spațiul Schengen (România, Cipru, Croația, Bulgaria), precum și în Andorra, Monaco, San Marino și Vatican.

 

loading...

Lasă un comentariu