Moldovenii care se află ilegal în Rusia se pot legaliza. Cine NU va beneficia de amnistia migrațională

Embed:

Moldovenii care se află ilegal pe teritoriul Federației Ruse au la dispoziție mai puțin de două săptămâni pentru a-și legaliza șederea. Aceștia sunt așteptați la secțiile locale pentru probleme migraționale din Rusia până în data de 20 martie. Perfectarea actelor va dura șapte zile și se va face la prezentarea unui pașaport valabil.

Totuși, sunt și moldoveni care nu vor beneficia de amnistia migrațională.

"Cetățenii care anterior au încălcat regimul de ședere pe teritoriul Federaţiei Ruse și au fost expulzați sau deportați în urma unei decizii judecătorești. Cetățenii Republicii Moldova, care, având aplicată interdicția de a intra pe teritoriul Federaţiei Ruse au intrat pe teritoriul acesteia prin teritoriul Republicii Belarus", a afirmat consilierul prezidențial, Maxim Lebedev.

Nu-și vor putea legaliza șederea nici cetățenii care se află în prezent în centrele de detenție preventivă a migranților, în așteptarea unei decizii judecătorești.

În schimb, cei peste 17.000 de moldoveni, care au fost expulzaţi după ce au încălcat legislația rusească, trebuie să aștepte până în data de 15 martie, când vor începe procedurile de verificare.

Dacă au obținut sau nu dreptul de intra pe teritoriul Rusiei, vor afla accesând site-ul Ministerului de Interne al Federației Ruse. Potrivit datelor neoficiale, în Federaţia Rusă muncesc ilegal aproximativ 250.000 de moldoveni. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu