Moldovenii care muncesc peste hotare nu mai pot primi colete

Embed:

Moldovenii care muncesc în Europa nu mai pot primi colete cu mâncare de acasă. Şi asta pentru că vameşii din România interzic transportarea produselor uşor alterabile sau în cantităţi mari. Reprezentanţii vămii regionale Iaşi spun că în acest fel încearcă să combată contrabanda.

Potrivit statisticilor, fiecare al treilea moldovean beneficiază într-o măsură oarecare de banii trimişi de peste hotare. În aceste condiţii, apropiaţii obişnuiau să-i mulţumească pe cei care-i întreţin cu produse alimentare din Moldova, cum ar fi peştele sărat, salamul, bomboanele sau vinul de casă. Acum însă lucrurile s-au schimbat.

Pentru a preveni confiscarea unor colete, şoferii sunt nevoiţi să verifice toate pachetele pe care le transportă în Italia, Franţa, Spania sau Portugalia. Vameşii români au recunoscut că aplică restricţii, dar au şi argumente.

Biroul de Statistică nu deţine informaţii privind numărul moldovenilor stabiliţi în Occident. Potrivit datelor oficiale, doar în 2010 emigranţii au trimis în ţară peste un miliard 300 de milioane de dolari.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu