Moldovenii care lucrează peste hotare trimit tot mai puţini bani acasă

Moldovenii care lucrează peste graniță trimit, în continuare, tot mai puţini bani acasă. Datele publicate de Banca Naţională arată că luna trecută suma transferurilor a fost cu aproape 17 milioane de dolari mai mică, decât în perioada similară a anului trecut.

În iulie moldovenii aflaţi peste hotare au trimis acasă peste 103 milioane de dolari, cu aproape 14 la sută mai puţin faţă de iulie 2015.

Datele Băncii Naţionale mai arată că iulie este luna în care au fost trimişi cei mai mulţi bani, comparativ cu celelalte luni din acest an.

Luna trecută, peste 45 la sută din banii transferaţi de peste hotare au fost ridicaţi de beneficiari în euro. Ponderea încasărilor în dolari este de 28 la sută, iar în ruble ruseşti - de peste 12 procente. Restul banilor au fost ridicaţi în lei moldoveneşti.

În total, de la începutul anului, conaționalii nostri de peste hotare au trimis acasă aproximativ 650 de milioane de dolari, în timp ce în aceeaşi perioadă a anului trecut volumul transferurilor a fost cu aproape 70 de milioane mai mare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu