Moldovenii care învaţă pe banii statului, obligaţi să achite despăgubiri, dacă nu se întorc în ţară să muncească

Moldovenii care au învăţat peste hotare din contul banilor de la buget nu vor trebui să întoarcă suma cheltuită de stat. Asta dacă se angajează, timp de 6 luni, într-o instituţie publică din Moldova. În cazul în care nu se întorc la muncă în ţară, vor trebui să achite despăgubiri statului. În acest sens, Guvernul a adoptat, astăzi, modificări la hotărârea Executivului privind plasarea în câmpul muncii a absolvenţilor. 

"Hotărârea de Guvern prevede recompensarea persoanelor care au fost trimise de către instituţiile Guvernului la învăţătură, iar dacă pleacă din instituţii trebuie să recompenseze cheltuielile", a explicat ministrul de Interne, Dorin Recean. 

De asemenea, el a menţionat că, în cazul în care tinerii angajaţi într-o instituţie publică se transferă într-o altă structură a statului, aceştia nu vor trebui să achite despăgubiri.

"Dacă pleacă dintr-o instituţie şi se reangajează într-o altă instituţie a statului, banii cheltuiţi din buget nu reprezintă o pierdere. Prin această modificare, oferim un termen de 6 luni în care, dacă persoana doreşte să plece din instituţia care a trimis-o la învăţătură şi merge la o altă instituţie de stat, aceste cheltuieli nu trebuie să fie recompensate", a ţinut să sublinieze ministrul MAI, Dorin Recean.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu