Moldovenii care deţin cetăţenie română sunt aşteptaţi la alegerile prezidenţiale din România

Embed:

Moldovenii care deţin cetăţenie română sunt aşteptaţi să voteze timp de trei zile, adică vineri, sâmbătă şi duminică, la alegerile prezidenţiale din România. Pentru acest scrutin, pe întreg teritoriul ţării noastre vor fi deschise 37 de secţii.

Vineri, votarea va începe la ora 12:00 și se va încheia la 21:00. Sâmbătă, secţiile vor fi deschise între orele 7:00 şi 21:00, la fel ca şi duminică. Procesul de vot va putea fi prelungit până la 23:59, cel târziu, dacă în secţii vor mai fi alegători. 

Cele mai multe birouri de votare, 22 la număr, vor fi deschise în zona centru a ţării. 12 dintre ele vor fi în Chişinău. Faţă de scrutinele precedente, secţia de la "Căile Ferate" a fost transferată la Teatrul "Satiricus".

În premieră, va activa un birou electoral şi în Străşeni.  În zona nord a ţării vor fi deschise, în total, nouă secţii, dintre care două în municipiul Bălţi. Cele mai puţine birouri, şase la număr, sunt în sudul Moldovei.

Cei care se vor prezenta la secţii vor putea vota în baza pașaportului, buletinului şi a cărţii de identitate. 

 În 2014, la alegerile prezidențiale din România, puțin peste 35 de mii de oameni au votat pe teritoriul Republicii Moldova.  Iar la europarlamentarele de la sfârșitul acestei primăveri, aproape 38 de mii de moldoveni cu pașaport român au votat la secțiile de votare deschise în țara noastră.

În cazul în care niciunul dintre candidaţi nu va avea cel puţin jumătate plus unu din totalul voturilor exprimate, va fi organizat un al doilea tur în perioada 22-24 noiembrie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu