Moldovenii au prins gustul călătoriilor. Statistica arată că, anul trecut, pachete turistice oferite de agenţii a crescut cu 15 la sută

Moldovenii au prins gustul călătoriilor. Statistica arată că, anul trecut, numărul celor care au optat pentru pachete turistice oferite de agenţii a crescut cu 15 la sută, faţă de 2016, depăşind 200 de mii.

Cea mai populară destinaţie a fost Turcia, unde au făcut plajă aproape 82 de mii de moldoveni. În lista preferinţelor urmează Bulgaria. Acolo şi-au petrecut vacanţa în jur de 54 de mii de persoane de la noi.

Pentru România au optat peste 31 de mii de oameni, în timp ce în Grecia au ajuns aproximativ 24 de mii. Litoralul egiptean a fost ales de 10 mii de moldoveni, iar 7500 au mers în Ucraina. Specialiştii spun că datele demonstrează faptul că industria turismului se dezvoltă în ţara noastră.

Concurenţa mare de pe piaţa determină agenţiile de turism să reducă preţurile şi să vină cu oferte atractive.  Cei care aleg agenţiile de turism spun că o fac din motive de siguranţă şi confort.

Mulţi preferă, însă, să-şi organizeze singuri călătoriile, pentru a avea mai multă libertate şi a economisi bani.

"- Vreau să zbor în Germania și Cehia. - Pe cont propriu? - Sigur. Cunosc limba destul de bine, este foarte ușor să cumperi bilete pe site-uri în limba engleză."

"Alegem singuri un itinerar, îl stabilim noi. Este ca o nouă aventură. Cei de la agenţie te întâmpină, te duc, te aduc."

Potrivit Biroului Național de Statistică, anul trecut, cifra de afaceri în domeniul turismului a fost de aproape 2 miliarde de lei. Acum doi ani suma era de sub un miliard.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu