Moldovenii au pregătit cea mai lungă macaroană (GALERIE FOTO)

Embed:

Zeci de locuitori ai capitalei au asistat astăzi la prepararea unei macaroane de 50 de metri lungime. Un restaurant din capitală şi-a propus să stabilească un record naţional, de Ziua Internaţională a Pastei Făinoase. Doritorii au ţinut produsul chiar în mâinile proprii şi au fost serviţi cu paste.

Macaroana a fost pregătită timp de patru ore de trei bucătari care au folosit un dispozitiv special.

"Timp de patru ore am făcut pasta din şase kg de făină, 48 de ouă, am pus ulei şi puţină sare", spune bucătarul Ludmila Talchiv.

Vizitatorii restaurantului spun că le-a plăcut ideea:

"Iniţiativa de a pregăti cea mai lungă macaroană este una ingenioasă, ceva neobişnuit pentru oraşul nostru. Evenimentul este unul foarte distractiv".

"A fost foarte interactiv şi foarte interesant. Nu a fost complicat să ţin pasta în mâni, dar îmi era teamă să nu se rupă".

"Toată familia noastră a aluat parte la acest eveniment".

Cu toate acestea, macaroana nu a fost pregătită pentru a fi consumată.

"Totul a fost organizar pentru a stabili lungimea pastei, dar nu pentru a o consuma. Dtaa viitoare vor fi luate în calcul toate standartele pentru a fi consumată. Acum pentru a fi măsurată doar", susţine directorul restaurantului, Iurie Bădicu.

La eveniment a fost prezentă şi interpreta de muzică uşoară Cătălina Rusu.

"Atunci când mi-e poftă de paste uit că pot să mă îngraş. Dar ştiu că aici pastele şi raviolele sunt făcute din făină care are un nivel foarte scăzut glicemic", a spus artista.

După stabilirea recordului naţional, participanţii au fost serviţi cu paste făinoase pregătite după reţete inedite. 

Anterior, Moldova a înregistrat şi alte performanţe de acest gen. În 2011, bucătarii din ţara noastră au stabilit un record mondial atunci când au preparat cea mai mare mămăligă, din care au fost servite 200 de porţii. În acest scop, au fost folosite 30 de kilograme de mălai şi 100 de litri de apă.

Iar în 2005, Moldova a intrat în Cartea Recordurilor pentru cea mai mare colecţie de vinuri şi cele mai lungi galerii subterane artificiale de la Mileştii Mici.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu