Moldovenii au mai multă încredere în Putin, decât în propriul preşedinte

Embed:

Moldovenii au mai mare încredere în liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, decât în propriul şef de stat! Mai mult, moldovenii cred că revenirea lui Putin în fotoliul de preşedinte al Rusiei va contribui la soluţionarea conflictului transnistrean. Asta arată datele Barometrului de Opinie Publică, prezentate, ieri.

Sondajul Barometrului de Opinie Publică arată că, liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, se bucură de încrederea a 76 la sută dintre moldoveni, în timp ce Nicolae Timofti de doar 35 la sută.

La întrebarea deschisă din sondaj, însă, preşedintele Moldovei, a obţinut o cotă de încredere de doar 4 la sută. Preşedintele Rusiei este urmat de şeful statului american, Barack Obama cu 34 la sută şi cel al ţării vecine, Trăian Băsescu, cu un procent mai puţin.

În acelaşi timp, jumătate dintre respondenţii sondajului BOP, consideră drept benefică revenirea lui Vladimir Putin în fotoliul de preşedinte al Rusiei. Mai mult, alţi 44 la sută din cei chestionaţi cred că alegerea lui Putin va contribui la soluţionarea conflictului transnistrean.

Paradoxal este faptul că cei mai mulţi moldoveni consideră că ţara noastră are cele mai bune relaţii cu Ucraina. 70 la sută din cei intervievaţi califică drept bune sau foarte bune relaţiile Moldovei cu acest stat. Alţi 65 la sută dintre cetăţeni sunt de părere că Moldova are relaţii bune cu România şi 64 la sută – cu Rusia. În ultimii ani, însă, moldovenii erau de părere că Moldova are cele mai bune relaţii cu România şi Rusia.

Barometrul de Opinie Publică a fost realizat în perioada aprilie-mai 2012, pe un eşantion de 1055 de persoane şi are o marjă de eroare de plus minus trei la sută.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu