Moldovenii au asaltat teatrele din Capitală în căutarea costumelor de Halloween

Embed:

Pregătirile de Halloween sunt în toi. Costume de monştri, ale personajelor istorice sau din peliculele cinematografice, toate sunt la mare căutare în aceste zile. Saloanele de machiaj, dar şi depozitele teatrelor din Capitală au fost asaltate de tinerii care aşteaptă cu nerăbdare... sărbătoarea fantomelor.

Halloween, sau noaptea spiritelor este o sărbătoare de rit păgân împrumutată de peste ocean. Se consideră că în noaptea de 31 octombrie reînvie sufletele celor morţi, iar pentru a le speria, cei vii se deghizează la rândul lor în fantome. Din an în an, această sărbătoare devine tot mai populară şi în ţara noastră.

"Tinerii care vin la noi, copii şi maturii caută costume straşnice şi frumoase. Sincer să vă spun, e foarte greu de căutat pentru că, ceea ce la propun zic că ori sunt prea pozitive personajele, ori sunt prea straşnnice", susţine şeful de costume teatrul naţional "Mihai Eminescu", Alexandru Costraci.

În afară de costume, de Halloween, tinerii îşi pun şi un machiaj care trebuie să completeze imaginea personajului. "Oamenii vor personaje cu monştri, personaje din filme cu monştri, evident, moartea. În toţi anii, cred aceasta a fost cea mai solicitată şi e mai uşor de făcut costumul", a menţionat Serghei Kliucinikov, make-up artist.

Un costum pentru sărbătoarea de Halloween poate fi închiriat la un preţ care variază între 50 şi 150 de lei pentru trei zile, iar machiajul costă în funcţie de complexitate, între 100 şi 300 de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu