Moldovenii așteaptă o guvernare stabila și nu vor alegeri anticipate

Embed:
Moldova are nevoie de stabilitate politică şi de o alianţă de guvernare pentru următorii patru ani. Asta pentru a continua reformele începute. Este opinia cetăţenilor, care mai spun că au obosit de incertitudine şi cred că unele partide au intrat în Parlament doar pentru a obţine funcţii, ghidaţi doar de propriile interese.

Cetăţenii sunt de părere că singura soluţie pentru a debloca situaţia politică din ţară este ca partidele ajunse în legislativ să ajungă la un consens şi să se aşeze la masa de discuţii.

"Desigur că este nevoie de o alianţă. Ţara are nevoie de conducere, trebuie să ia decizii. Trebuie să se ajungă la un consens, pentru că alegerile anticipate nu sunt o soluţie."

"Cred că alianţa ar fi trebuit creată pentru binele poporului."

"Deja aşteptăm trei luni de zile şi nu se ştie ce se întâmplă. Ar trebui cât mai repede să înceapă să lucreze pentru popor."

"Probabil trebuie să se unească dacă asta o să fie în binele cetăţenilor şi să avem mişcări înainte. Acum avem doar lupta pentru putere."

"Este o necesitate vitală. Nu mai avem nevoie de alegeri anticipate pentru că asta presupune cheltuieli."

Unii oameni consideră că cea mai viabilă colaborare poate fi doar între PDM şi PSRM, asta pentru că, în opinia lor, blocul politic ACUM a demonstrat că este interesat doar de funcţii.

"O ajuns în Parlament, dar nu judecă pentru popor. Te-au ales lumea, du-te şi fă ceva, dar nu sta şi îţi arăta rânza ta. Moldovanul ştim noi cum e. La cine vă referiţi? Chiar şi la acelaşi ACUM. "

"E bine aşa cum este. Plahotniuc în ultima vreme a arătat că este om de treabă. "

"Democraţii şi socialiştii, altă ieşire din situaţie nu este pentru formarea unei majorităţi. "

Alţii nu văd o altă ieşire din situaţie decât să iasă din nou la vot.

"Cred că ar trebuiE alte alegeri."

"Trebuie să lase la o parte ambiţiile personale şi supărările, propriile dorinţe, dar să se conducă în primul rând de nevoile şi dorinţele cetăţenilor. "

Ieri, în cadrul unui briefing de presă, PDM a anunţat că invită socialiştii la discuţii pentru a evita alegerile anticipate. Democraţii nu au oferit detalii despre formula de colaborare cu PSRM, dar au precizat deja că PDM este gata să cedeze funcţia de preşedinte a Parlamentului.

Democraţii afirmă că răspunderea pentru faptul că nu avem o majoritate parlamentară nici la trei luni după alegeri o poartă blocului politic "ACUM", care a refuzat orice invitaţie la dialog cu PDM. Socialiștii au anunțat că urmează să analizeze propunerea Partidului Democrat din Moldova în cadrul Consiliului Republican al formațiunii.
loading...

Lasă un comentariu