Moldovenii aleg străinătatea pentru că doresc o schimbare, spun cei care au lucrat peste hotare

Embed:

Moldovenii aleg drumul străinătăţii pentru a se simţi liberi, dar şi pentru că doresc o schimbare. Iar schimbarea este în mâinile noastre, nu în ale Guvernului, Parlamentului sau ale preşedintelui ţării. Pentru că "Eu sunt Moldova!", au spus cu tărie invitaţii Nataliei Morari într-o ediţie specială, prima din campania Publika TV.

Actorul Boris Cremene spune că viitorul Moldovei este în mâinile cetățenilor. "Ce guvern trebuie să vină ca să te înveţe să nu vandalizezi lifturile sau să nu arunci gunoiul de la balcoane? Eu cred că de fapt viaţa este în mâinile noastre şi noi o putem face aşa cum trebuie să fie", a menționat actorul.

Regizorul Igor Cobâleanschi este de părere că anume cei care pleacă peste hotare la muncă, la studii, vor face schimbarea și nu cei care rămân în Moldova.

"Cei de peste hotare deja fac schimbarea. Chiar şi acelaşi vot pe care îl oferă diaspora în alegerile parlamentare schimbă şi scena politică. Moldovenii de peste hotare au devenit o forţă pe care trebuie să o asculţi şi pe care politicienii trebuie s-o ia în consideraţie", susține consultantul în dezvoltare internațională, Natalia Catrinescu.

Campania "EU sunt Moldova!", lansată de Publika TV la începutul săptămânii, va dura până pe 28 august.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu