Moldovenii, afectaţi de schimbarea anotimpului. Astenia de toamnă poate cauza probleme psihologice grave

Embed:
Se schimbă anotimpul, se schimbă și dispoziția oamenilor. Odată cu sosirea toamnei, starea de melancolie îi copleșește pe unii, iar schimbările vremii le provoacă stări de astenie. Aceasta se caracterizează prin oboseală fizică şi intelectuală, instabilitate emoţională, lipsa poftei de mâncare şi tulburări de somn. Şi copiii pot fi afectaţi de astenia de toamnă.

"Adaptarea la condiţiile de şcoală este mai dificilă şi deja nu mai sunt atât de atenţi la lecţie, nu respectă reginul, nu pot să stea acele 45 de minute. Mai supuşi asteniei de toamnă sunt persoanele cu patologii cardiace, cu patologii endocrinologice", a spus psihiatrul, Natalia Cojocaru.

Psihologii susţin că, cel mai des, starea de oboseală este resimţită de persoanele care trec prin momente dificile.

"Persoanele care trec prin careva stări de gen despărţiri, divorţuri, stresuri careva şi nu în ultimul rând persoanele care nu au parte de vacanţă. Perioada aceasta este bine ca să primim grija cuiva, să ne facă cineva o cafea, să ne servească cineva cu o mâncare", a spu psihologul, Irina Novac.

Unii oameni spun că, odată cu schimbarea anotimpului, apar şi mai multe probleme de sănătate.

"Chiar acum am fost la medic şi tensiunea tot timpul, dacă am dureri de cap de la vremea asta, tensiunea se ridică brusc. Ameţeli, dureri, picioarele, capul deseori."

Astenia de toamnă poate cauza probleme psihologice grave. Aceasta poate duce chiar şi la depresie. Pentru a evita acest lucru, psihologii ne recomandă să petrecem cât mai mult timp în aer liber, să ne alimentăm corect şi să ne odihnim. De asemenea, este foarte important să ne păstrăm atitudinea pozitivă.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu