Moldoveni reţinuţi de grăniceri în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera

Doi moldoveni, un bărbat şi o femeie, au fost reţinuţi de grăniceri, după ce au încercat să treacă ilegal frontiera.

În primul caz, în timpul controlului la punctul de trecere “Basarabeasca”, o moldoveancă s-a legitimat cu un paşaport emis de autorităţile Federaţiei Ruse. Deoarece aveau suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, grănicerii au efectuat verificări suplimentare. Aceştia au stabilit că fila în care sunt înscrise datele titularului era parţial falsă, numele şi data naşterii fiind modificate.

Femeia, în vârstă de 24 ani, originară din raionul Cantemir, a relatat că a cumpărat paşaportul fals în anul 2008, de la un cetăţean rus, în schimbul sumei de 15.000 de ruble. Pentru aplicarea în uz a falsului de identitate, aceasta va fi trasă la răspundere în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Într-un alt caz, la punctul de trecere “Leuşeni”, la ieşirea din ţară, inspectorii controlului de frontieră au reţinut un moldovean care intenţiona să ajungă ilegal în Italia.

Bărbatul, în vârstă de 36 ani, originar din Chişinău, a declarat că a făcut rost de un contract de muncă în Polonia prin intermediul unui cunoscut şi în baza acestuia şi-a deschis viză. Însă moldoveanul dorea să ajungă de fapt, în Italia, unde era aşteptat de familia sa. Cazul este investigat de Centrul de combatere a traficului de persoane.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu