Moldoveni pasionaţi de cărţi poştale. Cum îşi promovează ţara prin intermediul postcrossingului

Embed:

În era noilor tehnologii, tot mai puțini oameni comunică prin intermediul scrisorilor. Totuși, au mai rămas persoane pasionate de felicitări transmise prin poștă. Acestea își dau întâlnire pe postcrossing.com, un portal prin intermediul căruia pot primi și trimite cărți poștale în toate colțurile lumii. Astăzi, nostalgicii din Moldova s-au întâlnit cu cei din România şi s-au lăudat cu cele mai frumoase cărți poștale pe care le au.

Cristina Smolenschi este angajată la Primăria Călărași. În timpul liber ea își promovează orașul prin intermediul ilustratelor. Într-un an și jumătate, de când este membră a platformei online, ea a trimis cărți poștale în mai mult de 27 de țări, printre care Germania, Franța Italia sau China.

"Plăcerea de a colecționa și păstra cărți poștale a venit din partea bunicului meu. Când aveam 13 ani, el mi-a dat o carte poștală pe care a găsit-o în podul casei. Aceasta datează din 1924", a declarat Cristina Smolenschi.

Aceeași pasiune o are și Iuliana Rotaru. Ea a aflat de postcrossing de pe Internet și i-a plăcut foarte mult, mai ales că este pasionată de călătorii:

"La început, făceam eu cărțile poștale. Eu alegeam tematica, căutam imagini de calitate și le printam. După care, am început să cumpăr de la Poștă, deși la noi în oraș se găsesc puține".

Tinerii pasionați de cărți poștale au putut face cunoștință şi cu colegii lor români:

"Sunt membru Postcrossing de tre-patru ani. Meseria, ca să spun așa, nu este de filatelist. Surprinzător, sunt preot ortodox", a declarat 

"M-am apucat de postcrossing dintr-o provocare din partea unor verișori de la Brașov. Din prima săptămână, surprizele au curs gârlă și am primit din Malaezia, Japonia, China, de la 12 mii de kilometri distanță, din Australia, cărți poștale foarte frumoase".

Ambasadorii portalului au hotărât să promoveze portalul mai mult în Moldova, după ce unele cărți poștale, trimise în țara noastră, au ajuns din greșeală pe insulele Maldive. Asta pentru că cei de la poștă nu au auzit de meleagurile noastre.

"Din Moldova avem aproximativ 1.500 de postcross-eri înregistrați, dar peste 600 dintre ei sunt activi și au trimis până acum aproape 50 de mii de cărți poștale. Foarte important este că acest portal face lumea mult mai mică și mai bună", a precizat Mihnea Răducu,  ambasador Postcrossing în România.

"Cândva exista așa ceva. Să primești cărți poștale întotdeauna e frumos", a spus o persoană.

"Mai bine ar fi să primești o carte poștală. Este mai frumoasă, mai atrăgătoare. Facebook este Facebook. Acolo citești și gata", a afirmat o altă persoană.

Portalul a fost creat cu 12 ani în urmă de un portughez. Acum, site-ul numără 700 de mii de oameni din 211 țări. Ei au făcut deja schimb de peste 40 de milioane de cărți poștale.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu