Moldoveni cu suflet mare! Asistenţii parentali cresc copii străini cu bani din propriul buzunar

Embed:

Părinţi nu sunt doar cei care îţi dau viaţa, dar şi persoanele care te educă şi îţi poartă de grijă. Familia Pintilie creşte, pe lângă cei doi copii biologici, alţi doi micuţi rămaşi fără ocrotire părintească.

Valentina a fost înfiată în urmă cu şapte ani. Fetiţa împarte aceeaşi cameră cu fiicele Marinei şi a lui Viorel, care o ajută la teme.

"Pentru mine ambele au aceeaşi valoare, sunt surori, nu o iubesc pe una mai mult şi pe una mai puţin. Când a apărut Andrian noi eram sătule de fete şi chiar ne-am dorit să avem un băieţel în familie."

"Mă simt foarte bine aici şi sunt fericită. Îmi dau sfaturi, mă ajută la teme. - Cu cine te înţelegi cel mai bine?- Cu mama. E iubitoare, dăruieşte tuturor copiilor dragoste", a spus fiica Valentina Pintilie.

"Mama mea a lucrat în secţia pediatrie unde veneau foarte mulţi copii abandonaţi din maternitate şi istoriile acelea amare din copilărie s-au aşternut undeva", a spus mama Marina Pintilie.

Iar Andrian s-a integrat în familia Pintilie în urmă cu un an, când Viorel şi Marina au trecut pragul unui orfelinat.

"El singur a ales că vrea să vină la noi. S-a apropiat de mine, m-a apucat de picior, s-a ridicat în picioare, m-a îmbrăţişat, m-am uitat la el. Fetele, tata hai să-l luăm acasă. Îl luăm acasă. Eu nu ştiu cum ar fi dacă el nu ar fi acasă", a spus tatăl copiilor, Viorel Pintilie.

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Familie, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari, le-a făcut o vizită şi le-a adus mai multe daruri.

"Vă apreciem înalt, să ştiţi că sunteţi un model, o familie model pentru întreaga ţară. Vă dorim în continuare sănătate, curaj, bunăvoinţă. Domnul să vă binecuvânteze şi să vă ajute în toate. La mulţi ani pentru familia dumneavoastră", a spus ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Svetlana Cebotari.

În Moldova sunt 460 de asistenţi parentali care au grijă de o mie de copii. Alţi 1.500 de copii rămân deocamdată în grija statului, ceea ce înseamnă că avem nevoie de încă o mie de asistenţi parentali.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu