Moldovence traficate în Dubai şi Grecia. Cum erau ademenite în capcana proxeneţilor

Embed:

Li s-au promis salarii mari şi lucru decent peste hotare, dar au fost obligate să se prostitueze. Prin asta au trecut mai multe tinere moldovence, care au fost traficate în Emiratele Arabe Unite şi Grecia. Membrii celor două rețele care racolau fetele au fost reţinuţi de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale și Centrul pentru combaterea traficului de persoane. 

Prima grupare activa în Dubai de doi ani și era condusă de un cetățean al Azerbaidjanului. Acesta împreună cu două tinere din Moldova şi alţi complici din metropolă recruta fete din țara noastră cu vârste între 18 și 28 de ani.

Ele erau duse în Emiratele Arabe cu avionul, prin aeroportul Odesa. Cei trei au fost reținuți în flagrant delict.

"Urmau să întrețină relații sexuale cu 15-20 de clienți pe zi. În caz că persoanele nu doreau să presteze aceste servicii, și urmau a activa o lună-două fără a fi remunerate, erau vândute la prețul de 2.000-3.000 de euro altor persoane care dețin bordeluri", a declarat șeful Centrului pentru Combaterea traficului de persoane, Lilian Levandovschi.

Pradă traficanţilor cădeau persoanele social-vulnerabile. Tinerele erau racolate prin intermediul cunoscuților şi prin anunţuri.

"Aici fiecare are şoferul ei cu maşina. 120 de euro. Dar se plăteşte şoferului, îţi bagă anunţurile tale. Tu din banii ai 40 de euro, nu cheltui nimic. Sunt banii tăi".

Cea de-a doua grupare racola victime în capitala Greciei. Capul rețelei era un cetățean român de 51 de ani, iar mâna dreaptă a acestuia - o moldoveancă de 34 de ani.

Forțele de ordine moldovenești și grecești au reușit să-i aresteze, de rând cu alți patru membri de origine elenă. Opt victime ale proxeneților au fost repatriate în Moldova.

"Unele persoane li se comunica care este scopul lor de a se deplasa în Grecia. Alte persoane erau induse în eroare . Le promiteau că vor lucra în aşa numite shopuri magazinele lor.Unde ulterior li se preluau actele şi erau impuse la prestarea a careva servicii", a declarat șeful Centrului pentru Combaterea traficului de persoane, Lilian Levandovschi.

Dacă suspecţii vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă până la zece ani de închisoare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu