Moldoveanul Iulian Bercu va participa la RacingThePlanet. Maratonul va avea loc mâine în Noua Zeelandă

Embed:

Sportivul moldovean Iulian Bercu a ajuns în Noua Zeelandă, unde va participa la ultramaratonul RacingThePlanet, care începe mâine.

Timp de şapte zile, el va alerga 250 de kilometri împreună cu alţi 180 de sportivi din 35 de ţări. Într-un filmuleţ postat pe facebook, Iulian Bercu a dezvăluit că, în toată această perioadă, nu va avea acces la internet.

Participanţii trebuie să înfrunte un traseu ce trece prin munţi şi păduri, cu temperaturi ce variază de la 20 de grade, până la minus 10 grade Celsius.

"Vom urca munţii pe care îi vedeţi în zare, pe acolo vor fi primele două segmente câte 40 de kilometri. Sper să ne revedem în cel mai scurt timp. Vreau să vă mulţumesc pentru susţinere", a comunicat Iulian Bercu, ultramaratonist.

Ultramaratonul RacingThePlanet are reguli stricte de participare. Sportivii trebuie să aibă un rucsac de minimum 30 de kilograme cu 37 de obiecte obligatorii, printre care trusa medicală, lanterne şi bidoane pentru apă.

"Le-au verificat rucsacul, ce au înăuntru, cu bucuria aceasta vom alerga 250 de kilometri în următoarele şapte zile. Purtăm cu noi toată mâncarea, toate hainele, toate dispozitivele pentru un somn dulce şi foarte dulce, sacul de dormit şi tot felul de folii de protecţie", a mai spus sportivul.

Visul cel mare al lui Iulian Bercu este să participe la o competiţie extremă în munţii Alpi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu