Moldoveanul Iulian Bercu, pregătit de o nouă provocare: Va alerga în mai puţin de 48 de ore prin 12 cele mai frumoase oraşe din Europa

Embed:

Va alerga 150 de kilometri prin 12 oraşe din Europa şi va parcurge 2.500 de kilometri cu maşina în 48 de ore. Este noul scop pe care şi l-a propus ultramaratonistul Iulian Bercu. Prin această acţiune, el vrea să sensibilizeze opinia publică privind necesitatea creării unei infrastructuri sportive prin deschiderea unor terenuri multifuncționale în parcuri.

Iulian Bercu va porni la drum, vineri, şi va lua cu el şase costume sportive. Aventura va începe din Chişinău şi se va încheia în comuna Courmayour din Italia. Distanţa dintre ţările şi oraşele de pe itinerarul propus, sportivul o va parcurge cu maşina, iar prin localităţi va alerga.

"Din 28 cu startul la Braşov de la o alergare cu buni prieteni. Pe urmă iarăşi o să am un grup de prieteni cu care o să alerg în Viena şi în alte oraşe. Îmi scriu persoane că iată atunci când eşti şi o să ieşim să alergăm cu tine, o să îţi arătăm oraşul în alergare", a spus Iulian Bercu, ultramaratonist.

Ultramaratonistul spune că va alerga prin oraşele: Brașov, Sibiu, Timișoara, Budapesta, Viena, Salzburg, Munchen, Innsbruck, Bolzano, Verona, Bergamo şi Courmayour.

Oraşele prin care va alerga nu au fost alese întâmplător, spune Iulian Bercu.

"Am ales tot felul de oraşe de la câteva zeci de mii până la câteva milioane de oameni pentru ca să văd toate posibilităţile cum poate fi asamblat un proiect şi propus autorităţilor pentru a fi implimentat anul viitor", a spus Iulian Bercu. 

Bercu susţine că terenuri multifuncţionale unde oamenii vor putea practica minifotbal, volei, baschet, tenis, handbal pot fi amenajate cu uşurinţă în parcul Valea Morilor.

"Aici se află o porţiune de teren care se află în proprietate publică, care aparţine oamenilor şi aici eu consider că trebuie să fie amplasate tot felul de terenuri sportive multifuncționale pentru oameni, terenuri cu acces gratuit", a spus ultramaratonistul Iulian Bercu. 

Iulian Bercu a participat în ultimii ani la 20 de competiții de ultramaraton cu distanțe de peste 100 de kilometri.

Pentru 2019, el planifică să alerge la 10 ultramaratoane, unul din cele mai dificile fiind pe o distanţă de 250 de kilometri, în Noua Zeelandă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu