Moldoveanul Iulian Bercu, pregătit de o nouă provocare. Ce şi-a propus sportivul pentru noul an

Embed:

Moldoveanul Iulian Bercu, care recent a alergat 170 de kilometri în cadrul ultramaratonului de pe Mont-Blanc, vrea să mai atingă o performanţă. El se pregăteşte pentru o competiţie care va avea loc tocmai în Noua Zeelandă, în luna martie, a anului viitor. Sportivul îşi propune să parcurgă 250 de kilometri pe unul dintre cele mai dificile trasee montane.

"Fiecare din consumatorii de droguri sportive au tendinta de aşi mari doza. M-am gândit să încerc să alerg ceva mai greu", a spus Iulian Bercu, maratonist.

După o selecție riguroasă, Iulian a aflat acum câteva zile că i-a fost acceptată participarea. În scrisoare, organizatorii menţionează că ştiu despre ţara noastră doar din cartea "Tenis cu moldovenii", scrisă de Tony Hawks.

"E un număr limitat la câţiva zeci de participanţi. E un fel de competiţie cu un iz de supravieţuire. Pentru că fiecare sportiv duce cu el toată rezerva de mâncare, sacul de dormit", a spus Iulian Bercu, maratonist.

Maratonul "Racing The Planet" din Noua Zeelandă va dura o săptămână.

"Principala problemă pe care o văd pentru mine este acumularea oboselii. Tu în fiecare zi ieşi pe ger din cort, alergi cinci zile la rând câte un maraton şi în a şasea zi alergi 80 de kilometri. Şi în a şaptea zi alergi 10 kilometri", a spus Iulian Bercu, maratonist.

Pentru a face faţă acestei provocări, Iulian se antrenează în fiecare zi.

"Principalul antrenament sunt alergările de 15-20 de kilometri în fiecare dimineaţă. Sâmbăta încerc să alerg mai mult 30-40 de kilometri", a spus Iulian Bercu, maratonist.

Ultramaratonul Racing The Planet a mai fost organizat în Sahara, Mongolia, Chile, Namibia și Antarctica.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu